Totale verbouwing van woning

Odrachtgever: particulier
Architect: Mark Min architect

 

Deze jaren 20 villa is geheel gerestaureerd

Met behoud van het karakter kreeg de gehele woning een nieuwe indeling

Deze jaren 20 villa ligt in een karakteristieke wijk in Alkmaar. De woning bevond zich in slechte staat bij het starten van de totale verbouwing. Een intensieve verbouwing volgde waarbij de karakteristieke kenmerken zorgvuldig zijn gerestaureerd. Het voorheen door 4 nonnen bewoonde pand is omgetoverd tot een fraai familiehuis.

Heden en verleden zijn mooi in elkaar verweven. Met behoud van het karakter kreeg de gehele woning een nieuwe indeling. Achter de gevels – welke ook bijna geheel zijn vernieuwd – is alles opnieuw opgebouwd. Daarbij zijn alle kunststof kozijnen vervangen voor authentieke houten kozijnen.

Op de begane grond kom je via een ruime hoge entree binnen met aan de linkerkant een garderobe annex wasruimte en technische ruimte. Alles even netjes in inbouwkasten weggewerkt. De entree is voorzien van een vide, waardoor via twee stalen glazen deuren het daglicht mooi naar binnen schijnt. Vanuit de entree is er toegang tot de zitkamer, welke door middel van een ontzettend mooie geheel in jaren 20 stijl “en suite deuren”, gescheiden wordt van de enorme woonkeuken. Vanuit de woonkeuken is de tuin via twee dubbele opslaande tuindeuren te bereiken.

Op de eerste verdieping zijn de gekozen materialen als een eiken visgraadvloer, deuren, architraven, deurbeslag en plinten doorgevoerd. Ook is de overloop door de vide en eveneens fraaie stalen glazen wand heerlijk licht met zicht op de entree. Op de voorste slaapkamer is geheel in de stijl van de woning de erker opnieuw opgebouwd. Uiteraard nu met geïsoleerd glas en afgetimmerd met vensterbanken waar de dochter des huizes heerlijk een boekje in kan lezen.