Mik’s en het idee erachter

Multi inzetbare Kiosken, kleine toegankelijke huisjes waar ondernemers met passie hun ambachtelijke producten verkopen.

De kiosken van MIK Amsterdam zijn groen en duurzaam, helemaal van deze tijd!

De eerste kiosken
We gaan even terug in de tijd, heel ver terug in de tijd. Terug naar de dertiende eeuw. Toen al bestonden er kiosken. De kiosken van toen waren open tuinpaviljoenen. Ja, ‘’open’’ tuinpaviljoenen toegankelijk voor iedereen. Pas in de negentiende eeuw vormden de kiosken een groot succes in Europa. De kiosken hadden wel een verandering ondergaan, ze dienden als kleinschalige muziekpodiums in parken en op pleinen. Maar nog steeds toegankelijk voor iedereen en met het zelfde doel, de mensen dichter bij elkaar brengen.

Kiosk anno 1960          Speurders

De kiosk zoals wij deze kennen
In de Dikke van dale staat vrij vertaald: klein vrijstaand houten gebouwtje waar bloemen, dagbladen, tabak en dergelijke verkocht worden.
Een informatiepunt, ticketverkoop of een stalletje waar je een kleine versnapering kunt halen. Je kent ze vast. Het zijn allemaal voorbeelden van de kiosken zoals wij deze tegenwoordig zien. De kiosken zijn in de loop der jaren veranderd maar nog steeds laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Kleine gepassioneerde ondernemers verkopen veelal zelfbereide ambachtelijke producten. De kiosken zijn een onderdeel van de buurt, ze bieden een oplettend oog aan de omgeving wat een stukje veiligheid met zich mee brengt. Ook de laatste nieuwtjes in de buurt worden hier onder het genot van een bakje koffie besproken. De kiosken van Mik zijn op dit gebied niet anders.

Kiosken bouw in amsterdam

MIK’s gaat nog een stapje verder
Een mooi project, kleine kiosken welke voor oneindig veel doeleinde gebruikt kunnen worden. Zoals de naam al zegt Multi Inzetbare Kiosken. Kleine ondernemers krijgen de kans om zichzelf op de arbeidsmarkt te ontplooien. Zij vormen het kloppende hart van de buurt. Zij zijn de schakel tussen klanten, bewoners, wijkgasten, potentiële bewoners, toeristen en het zakelijke verkeer. MIK heeft een multifunctioneel karakter en vervult een centrale rol in de wijk. Daarbij komt dat deze kleine huisjes ook nog eens hartstikke Groen en Duurzaam zijn.