Renovatie jaren ’70 woningen

De typische jaren 60-70 woningen, de grote vrijstaande woningen, tweekappers of bungalows met veel ruimte, lenen zich uitstekend voor integrale verbouwingen en uitbreidingen. Ze zien er wellicht wat gedateerd uit, maar bieden enorm veel binnenruimte en voorzien ze in een grote toetreding van daglicht. En daarbij staan ze vaak op prachtige ruime en volgroeide percelen en relatief dicht bij voorzieningen! Kortom, perfecte woningen die met de juiste ingrepen gemoderniseerd kunnen worden.

Eigentijds karakter, zonder afbreuk aan originele architectuur
Een jaren ‘70 woning vormt een goede basis voor een nieuw ontwerp. Want vaak dient de woning wel gemoderniseerd te worden. Bijvoorbeeld met een aantal ruimtelijke ingrepen kan een jaren ’70 woning verbouwd worden tot een modern, licht en gezond familiehuis. Het doel is de woning een eigentijds karakter te geven, zonder afbreuk te doen aan de originele architectuur.

“Met een paar effectieve ingrepen kan een typische jaren ’70 villa
totaal gemoderniseerd worden”

Jaren ‘70 woning van NU
Een nieuwe geïsoleerde betonvloer en eventueel een constructieve doorbraak maken het bijvoorbeeld mogelijke een nieuwe indeling te maken voor de begane grond met woonkamer, woonkeuken en eventuele werkruimte. Nieuwe ramen en kozijnen met isolatieglas creëren prettig licht en comfort in huis. Tevens worden de isolaties en installaties in de verbouwing meegenomen zodat deze weer voldoen aan de huidige eisen qua duurzaamheid en comfort. Ook qua afwerking buitenom kan de uitstraling met betrekkelijk eenvoudige middelen gemakkelijk gemoderniseerd worden.

Een jaren ’70 woning pimpen
Wilt u graag een jaren ’70 woning kopen of bent u eigenaar van een dergelijke woning? En bent u toe aan een eigentijdse woning? Wij denken uiteraard graag met u mee. We maken uw woning zowel bouwkundig als op het gebied van architectuur en interieurarchitectuur weer helemaal van NU.

We hebben verschillende jaren ’70 woningen en bungalows verbouwd. Waaronder ook levensloopbestendige woningen, met een badkamer en slaapkamer op de begane grond. Bekijk ze in ons portfolio.