Villa Breelaan 103 achterzijde

Villa Breelaan 103 voorzijde

Energiezuinige villa in Bergen

Opdrachtgever: particulier
Architect: HOOPE+PLEVIER Architects

Deze nulwoning is van A tot Z afgestemd op de opdrachtgevers

Een energiezuinige villa gebouwd voor de toekomst

Aan het eind van de Breelaan, grenzend aan het Bergerbos in Bergen wordt deze creatieve en tevens levensloopbestendige villa gebouwd met enorm veel comfort.

De energiezuinige villa wordt door een luchtwarmtepomp verwarmd en door middel van zonnepanelen voorzien in de energiebehoefte. De woning krijgt een zeer hoge isolatiewaarde (RC=10.0 m2 K/W) en wordt voorzien van driedubbel glas.

Het ontwerp met onder andere een eigentijdse dakvorm is gesloten aan de voorzijde en aan de achterzijde open door veel glas naar de tuin en het achterliggende bos. Aan de achterzijde van de villa bevind zich de woonkamer met aangrenzend in de tuin een veranda welke zich onder het balkon van de verdieping bevindt.

De verdieping en tevens het souterrain zijn bereikbaar met een lift waardoor de woning levensloopbestendig is. De master bedroom op de verdieping heeft een prachtig uitzicht op het bos en is voorzien van volledige privacy.

Door het toepassen van een domotica systeem is het gehele huis vanaf een smartphone te bedienen, te monitoren en te regelen. Kortom aan alles is gedacht bij deze op en en top maat villa.

 

Ook dit project wordt weer in een bouwteam gerealiseerd.