Nieuwbouw vrijstaande villa in Bergen

Opdrachtgever: particulier
Architect: Architect Mark Min in samenwerking met atelier de Wit 

 

Moderne levensloopbestendige villa in bosrijke omgeving

Het ontwerp zorgt voor een prettig binnenklimaat en een optimaal uitzicht over de tuin

Door het kleurgebruik van het metselwerk en de olijf kleurige kozijnen sluit het ontwerp zich aan bij de omgeving. De grote aluminium glazen gevel aan de tuinzijde is voorzien van zonwerend glas en beginnen bij de vloer en zijn plafond hoog. In combinatie met het grote overstek zorgt dit voor een prettig binnenklimaat en een optimaal uitzicht over de tuin.

Alle leefruimtes van deze levensloopbestendige villa, zijn in een woonlaag gecreëerd. De hoofdslaapkamer, badkamer en werkkamer zijn op het noorden gelegen. Daarbij is specifiek gekozen om de woonkamer, eetkamer en keuken over de volledige breedte van de tuin te situeren. Alle drie de ruimte zijn daardoor heerlijk licht en ruim door de directe verbinding met de tuin aan de zuidkant.

Door de strakke lijnvoering, is het ontwerp zowel aan de binnen als de buitenzijde een fraai geheel. Daarbij is het interieur gelijk meegenomen in het ontwerp zodat alles mooi op elkaar aansluit. Ook de afwerking is tot in detail doorgevoerd. Zoals de wanden binnen als de gevels buiten zijn strak gestuukt en op kleur gespoten.