Nieuwbouw duurzame onderkelderde villa in Alkmaar

Opdrachtgever: particulier
Architect: BNLA Architecten 

Luxueuze bungalow met moderne uitstraling.

Op deze kavel komt alles samen

Het ontwerp heeft een open karakter, met duidelijke zichtlijnen gericht naar de tuin rondom de luxe villa. De achterzijde heeft, grensend aan het terras in de tuin, grote glazen gevels met overstekken.

De gevels worden opgebouwd uit natuurlijke, gemêleerde baksteen gecombineerd met wit stucwerk en verticale houten delen. Samen met de zwarte details is het een mooie materialen en kleuren mix. Het platte dak wordt voorzien van zonnepanelen.

De energiehuishouding van deze woning heeft de doelstelling om zo energiezuinig mogelijk te zijn. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de bodemwarmte (warmtepomp) en de zon (zonnepanelen) om energieneutraal te wonen.

Aan alles is gedacht. Zo hebben de toekomstige bewoners tevens de tuin meegenomen in het complete ontwerp. Tuinarchitect van Haneghem heeft het ontwerp gemaakt van de luxe tuin rondom de villa. Ook het interieur wordt geheel ingericht en afgestyled door I+Y Interior Architecture. Alles op deze kavel komt zo samen en lopen naadloos in elkaar over.

Ook dit project wordt weer in een bouwteam gerealiseerd.