Onderkelderde villa in Bergen

Opdrachtgever: particulier
Architect: Sander Douma

Luxueuze vrijstaande woning met veel inhoud.

Landelijk wonen met vrij uitzicht over omliggende weilanden

Op een prachtige kavel, omringd met grasland in het uitgestrekte gebied van Bergen, hebben wij deze riante villa gerealiseerd. Logistiek was dit voor ons een uitdagend project, doordat de bouwweg een flink stuk door weiland ging, maar het resultaat heeft hier zeker niet onder geleden.

Onder het maaiveld bevind zich een riante kelder (met daglicht), welke is ingedeeld met twee slaapkamers, een badkamer, een technische ruimte en een waskamer. Vanaf de 1e etage is er een waskoker ingebouwd waardoor alle wasgoed meteen in de wasruimte beneden terecht komt.

De woning heeft een kenmerkende stijl in Bergen, met puntdaken aan de diverse kanten die oversteken, onderbroken door twee schoorstenen en een dakkapel. Voor de gevels is gekozen voor gemêleerde gevelstenen met rondom opvallende grote en speelse zwarte aluminium kozijnen en vliesgevels. De vensterbanken zijn zijn in Belgisch hardsteen uitgevoerd, in dezelfde uitstraling als de kaders, onderdorpels en spekbanden.

Op iedere etage is een badkamer te vinden, met op de eerste verdieping een wellness badkamer met sauna. De vide verbind de verdiepingen op een speelse manier met elkaar.

Uiteraard is de villa energiezuinig uitgevoerd. De 40 PV-panelen (welke in een nabijgelegen weiland liggen) in combinatie met een (grondwater)warmtepomp is een duurzame oplossing. Omdat een warmtepomp gevoed wordt met elektriciteit, kunnen de zonnepanelen deze energie leveren voor de warmtepomp. Zo wordt er gestreefd naar een “0 op de meter”!
Ook dit project is weer in een bouwteam gerealiseerd.