Totale renovatie vrijstaande woning Alkmaar

Opdrachtgever: particulier
Architect: Studio Pro6

Op een mooie locatie in villawijk Oranjepark hebben wij deze woning met de traditionele jaren ’60 uitstraling getransformeerd naar een moderne villa.

Totale restyling van villa

Zowel binnen als buiten is deze villa totaal gerestyled. Buitenom is de woning voorzien van nieuwe ramen en openslaande deuren. Voor het moderniseren van de gevels is er gekozen voor fijn bezaagd western red ceder in verschillende breedtes, is het bestaande metselwerk strak gestuukt en heeft al het houtwerk rondom de villa een stijlvolle zwarte kleur gekregen. En ook binnen is alles aangepakt. Van de verlichting, stucwerk, schilderwerk, vloeren, meerdere stalen taatsdeuren, tot aan een riante nieuwe keuken met kookeiland. Er zijn diverse ruimtes opengebroken waardoor het lichter en ruimtelijker is geworden. Op de bovenverdieping  zijn diverse vertrekken gemoderniseerd. Uiteraard zijn ook alle installaties aangepakt en klaar voor de toekomst.

Een prachtige renovatie van een jaren ’60 woning, waarbij de architectuur en interieurarchitectuur een totaal andere sfeer hebben gekregen.

Ook dit project is weer in een bouwteam gerealiseerd.