Restyling villa in Schoorl

Opdrachtgever: particulier
Architect: Raad architecten 

Totaal verbouwde en uitgebreide villa.

Gelegen aan een mooi stil laantje in Schoorl

Het originele woonhuis is geheel van binnen en buiten verbouwd met aan de voorkant een riante uitbreiding. Op het dak liggen dakpannen welke zijn schoongemaakt en hergebruik en gemixt met een partij oude dakpannen. De woning is strak gedetailleerd. Zo zijn de van zink gezette bakgoten strak en onopvallend weggewerkt in het dak. De buitengevel is een mix van liggend metselwerk, staand metselwerk aan de voorzijde en voornamelijk houten gevelbekleding aan de achterzijde. In de moderne uitbouw zijn smalle zwarte verticale aluminium kozijnen toegepast en is er door de vele grote raampartijen aan de achterzijde mooi zicht op de nieuw aangelegde tuin met zwemvijver.

Op de begane grond is de indeling veranderd, waardoor er een fijne ruime living is ontstaan. Daarnaast is berging aan de achterzijde doorgetrokken en is op de benedenverdieping de master bedroom met ensuite een grote inloopkast en badkamer gerealiseerd. Doordat nu alle leefruimte gelijkvloers zijn – op de benedenverdieping – is de woning levensloopbestendig. Tevens is de woning goed geïsoleerd, zijn er zonnepanelen geplaatst en zijn er voorbereidingen getroffen voor een warmtepomp waardoor het aan alle hedendaagse eisen voldoet omtrent energie zuinig wonen.

Ook dit project is weer in een bouwteam gerealiseerd.